torsdag, maj 31, 2007

omgwtf?



Jag fick just ett mail från Jani Pikkarainen. Nej, jag vet inte vem han är, men han har uppenbarligen problem med att jag har tänkt mig ett yrkesliv inom chaufförsbranchen.

(Klicka på bilden för att förstora den.)

19 kommentarer:

Anonym sa...

Ooops..det där e-postmeddelandet luktar "nekande av anställning på felaktiga grunder"..// Mvh. Joel från din gamla Edströmskaklass

hansi sa...

Jag vet ju varifrån han fick min adress, och jag vet vem han är. Kind of. ;) Han är nog bara en olycklig 27-åring från Sparreholm som känner sig hotad av att det finns fler med samma behörigheter som honom. :)

Hej Joel förresten, är allt bra med dig?

hansi sa...

... eller ja, "vet vem han är" är väl att ta i, men givetvis så googlade jag honom, och hittade honom där jag trodde.

Anonym sa...

Jag undrar också vad Jani Pikkarainen ska säga.

Återkom gärna utifall att han kommer på vad han ska säga...

;-)

PS:
Jag har bytt blogghotell - så LenaK har blivit http://kronbergskrattarochler.wordpress.com/ samt http://letaguldkorn.wordpress.com/

Vissa har visst lite storhetsvansinne tror jag...

hansi sa...

Jag misstänker att det herr Pikkarainen kommer att svara är "Jag är bara orolig för dig, för du vet väl att lastbil, det kör en med kuken?". Eller, vad tror du?

Anonym sa...

PS: Och så kan man leta på www.hitta.se och får veta att han fyller år i februari...

hansi sa...

Jag misstänker att han förväntar sig ett kort från mig då, eftersom vi är kompisar. Jag menar, det måste vi väl vara, annars skulle han väl ha presenterat sig och sitt ärende?

Anonym sa...

Jani - kan du även vara min vän i nöden?

Jag lägger dig bland mina ICE-nummer i mobilen (In Case of Emergency) och hoppas du kommer när jag har problem med killrelaterade aktiviteter som att tanka bilen och titta på alla smutsiga kablarna under motorhuvven.

*Kronberg skrattar och ler ännu mer*

Anonym sa...

Tjena Hanna! Allt är helt okej med mig. Arbetar på Servera, kör ut livsmedel med lastbil. Kör främst till Stockholms norra delar. Även Jocke och Kim från klassen arbetar där =) Allt väl med dig då? De pratades från lärarsidan om att vi skulle ha en återträff när alla är klara med utbildningen..hmm man kan undra om den blir av eller inte.. Heejdå// Joel

Anonym sa...

Fick nyss reda på att en vän till mig som skrivit på http://www.truckstop.nu/arbete.asp att hon vill köra budbil, fått ett mail från Jani Pikkarainen (som också skrivit på den sidan) där det stod

Ämne: HA HA HA

"Ja ja en tjej som chaufför, vad ska man säga hm skrattretande"


Han verkar vara en fåordig person iaf. Varierar sig inte så mycket i det han säger/skriver. Jag googlade på hans namn och på det viset så kom jag in på den här sidan och såg att det var fler som fått mail från han.

Jaja, vad ska man säga; skrattar bäst, skrattar sist. Hehe
// B

hansi sa...

Vi har alla våra uppdrag här i livet, och tydligen har unge herr Pikkarainen satts på att tala om för alla kvinnor att de inte ska bli chaufförer. Behjärtansvärt.

;)

Anonym sa...

Skandal är det enda ord jag kommer på. Du kan väl skriva till JämO och fråga vad dom tycker om det där svaret...

hansi sa...

vmm: nu hänger jag inte med är jag rädd. Vilket svar?

Anonym sa...

Det svaret du fick, alltså det som ditt inlägg handlar om.

"en tjej som chaufför ja vad ska man säga"

hansi sa...

vmm: aha, då förstår jag. Tja, det är ju en privatperson som har skrivit det, så jag vete sjutton om det är så mycket att göra åt. Hade det varit en representant för sajten, eller ett åkeri hade jag tagit tag i det, men nu är jag mest ute efter att visa på den osäkerhet andra chaufförer verkar känna när det kommer kvinnor som klampar in på deras mark.

Anonym sa...

hansi: åhå. Är det en privatperson så finns det inte mycket att göra annat än att tycka att den är dum.

Läskigt att det finns personer som tycker så där.

Anonym sa...

ANDRA chaufförer? Vill du smutskasta yrkeskåren så får du allt komma dragande med bättre än en ensam persons högst privata åsikter.

Det är ett fritt land och tjejer är inga barnungar. Mina kusiner som vart chaufförer i åratal får ofta ta betydligt värre skitsnack.

Vissa har sånt bekräftelsebehov de gör vad som helst till dagens nyhet. Det är tillåtet att tycka kvinnliga chaufförer suger men inte tillåtet att motivera diskriminering med den åsikten.

hansi sa...

Anonym: oj, med så ömma tår kanske ett par skyddsskor vore på sin plats? ;)

Men visst, du har rätt. Jag glömde faktiskt ett ord i min senaste kommentar, och det ordet är "verkar", som i "verkar kunna känna". Jag vet att det är många som INTE känner så, men om du hade tagit ett par steg i mina skor (och andra kvinnors) hade du vetat att det faktsikt finns de som känner så.

För övrigt, varför i all världen skull jag vilja smutskasta en hel yrkeskår, dessutom en yrkeskår jag själv tillhör?

hansi sa...

Äsch, jag menar så klart "kunna" ("verka" skrev jag ju i inlägget).