torsdag, oktober 02, 2008

... och det är väl klart som fan att jag var rädd

Min sista kväll som 28-åring kunde ha varit bättre. Egentligen hade den kunnat vara hur fin som helst. Jag var på väg ner till Holland, och stannade till på en rastplats någonstans i Tyskland (de ser alla likadana ut, så jag har faktiskt inte den blekaste aning om var jag var) för att ta rast. 45 minuter kan vara sega ibland, men jag var mest glad över att ha hittat en plats så att jag slapp fickparkera, och att jag hittat en rastplats med toaletter. Jag kanske inte ha berättat det (varför skulle jag egentligen berätta det, annat än för att skryta över att jag kommit över en rädsla, d v s den över att kissa ute), men jag vågar faktiskt kissa ute nu. Det är kanske ingen biggie för de flesta, men för blyghans här så är det det. Nej, jag är inte som andra chaffisar och ställer mig var som helst, men om det är mörkt och ingen annan i närheten så vågar jag. Eller snarare, jag vågade i alla fall.

I vilket fall: jag kliver ur bilen, lullar bort till toaletterna. Toaletter på rastplatser lämnar en hel del övrigt att önska vad gäller hygien och komfort, men de finns i alla fall. Toaletterna är dessutom som gjorde för att spela in skräckfilmer på, kalla, mörka och fuktiga som de är. Men, ingen fara på taket där. Jag går tillbaka till bilen, sätter mig och lyssnar på radio ett tag, och fortsätter att vara glad över att jag hittat en plats att stå på där jag inte ens står i vägen. När det har gått en halvtimme av min rast kommer jag på att det är smart att säkerhetskissa innan jag åker. Tänkt och gjort, jag hoppar ur bilen igen, och strosar bort mot toaletten. På väg in hör jag nån ropa, men jag antar att det inte är till mig, så jag fortsätter in. När jag sen ska gå ut går det inte. Det är inte så att dörren inte går att öppna, det är det att det står en man i vägen. Han står lutad i dörröppningen, med dörren halvöppen bakom sig.

-Jag ropade på dig när du gick in.
-Okej, jag hörde inte det. Är du snäll och flyttar på dig? 
-Jag vill prata lite med dig.
-Jag vill inte prata med dig, flytta på dig så att jag kan komma ut.
-Kom igen, jag vill bara prata. Ska vi gå till min bil?
-Nej, jag vill inte gå till din bil, jag vill komma ut härifrån så att jag kan åka.
-Vi kan gå till din lastbil i stället, där finns det mer plats.
-Nej, vi ska inte gå dit, du ska flytta på dig, och jag ska åka nu.

Under tiden har han ställt sig ännu mer i vägen, och står och hånler. Jag försöker komma förbi, utan att ta i mannen.

-Vad ska du göra, skrika?
-Va?
-Ja, tror du att nån kommer att höra dig om du skriker? Tror du att nån kommer att bry sig?
-Va?
-Du kan skrika hur mycket du vill, det är ingen som bryr sig säger jag. Gör det dig rädd?
-Va?
-Blir du rädd? Är du rädd nu?
-Nej, jag är inte rädd, jag är förbannad.
-Du är rädd, erkänn det. Du är rädd för att jag står här, och du inte kommer förbi, och för att ingen kommer att höra dig om du skriker.

Jag spänner ögonen i honom, knuffar honom ur vägen, och går förbi. Jag får anstränga mig för att inte springa, för att inte titta över axeln, för att inte få panik. Han följer efter till bilen, under tiden som han skrattar hånfullt. Väl i bilen låser jag dörrarna, startar bilen (jävla alkolås, starta nån gång. Starta!) under tiden som han står utanför med armarna i kors och bara hånler. Till slut går bilen igång, och jag kan åka.

Och ja, det är väl klart som fan att jag var rädd. Han hade ju helt rätt i att ingen skulle höra mig, och att om någon skulle höra mig troligtvis inte skulle bry sig så jävla mycket.

När jag var på intervju för det här jobbet fick jag frågan hur jag ställde mig till att sova i bilen på rastplatser och sånt. Jag ha fortfarande samma inställning till det som då: jag har absolut inget emot att sova på rastplatser. Nu kommer jag däremot att vara lite mer försiktig när jag kliver ur bilen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Läskigt! Påminner om något jag var med om när jag skulle ta nattbussen för ett litet tag sedan. Mötte en hotfull man med något konstigt i blicken och det fanns ingen annan i närheten. Började fundera över om jag kanske inte skulle leva för evigt ändå...

Anonym sa...

Hansi! Fan vad coolt du skötte det! Och klart som fan att du var rädd.

Anonym sa...

fy vad läskigt...

meta sa...

Ameh vilken jävla bängskalle till kukhuvud!!! URSÄKTA svordomarna men de är befogade tycker jag.

Du är såååå otroligt cool. Helt rätt.

*svimmar*

hansi sa...

Fast, jag skötte det inte snyggt alls. Jag stod där som ett jävla fån i stället för att bli förbannad på riktigt. När jag väl kom därifrån var mina knän alldeles skakiga, och jag ville bara skrika rakt ut. Jag misstänker att det enda aset var ute efter var att få mig rädd, och det lyckades han ju med. Jag vill inte vara rädd.

Anonym sa...

Gah!!! Vilken jäkla pärs att behöva stå ut med ett sådant psyko ens i en smockfull lunchrestaurang, men ute i ingenstans... Jisses... *mållös och lite illamående*
Du ska ha fett me' cred för att du höll huvudet kallt (oavsett hur förbannad du inte blev).

(Jag måste erkänna att jag nästan önskar att du kört över aset, det hade varit ett bra hollywoodslut på berättelsen. En klockren Tarantino liksom.)

Anonym sa...

Fy fan! Jag fick hjärtklappning här. Jag tror att jag hade sparkat honom om jag varit där. Jag hade nog fått så mkt panik. Jag har fobi för att vara i små och trånga utrymmen eller om ngn står iväg och jag skulle nog inte kunna behärska mig.