torsdag, augusti 14, 2008

På måndag börjar jag

och jag funderar på om det kan vara smartast att ta bilen till Märsta, ta pendeln till Södertälje och buss till jobbet. Det skulle spara en massa tid (jag kan inte tänka mig att jag kommer Uppsala-Södertälje på en och en halv timme med bil vid den tiden på dygnet) och ansträngning tror jag. Det vore skönt att kunna göra så i alla fall de två första veckorna när jag ska vara där varje dag. Vi får se.

6 kommentarer:

Anonym sa...

06:09 Uppsala C - 06:49 Stockholm C

07:10 Stockholm C - 07:45 Södertälje Syd

hansi sa...

Jo, det förstås. Men, som jag skrev så funderade jag på att ta bilen till Märsta (där det enligt uppgift finns en utmärkt pendlarparkering) och ta pendeln därifrån. Sen kommer ju kruxet att ta sig från Södertälje Syd till dit jag ska. Det går bussar, men jag är inte hundra på hur nära de stannar, och det vore väldigt tråkigt att komma sent.

Det löser sig nog.

meta sa...

Hett tips är att göra som du tänkt - att ta sig från Södertälje Syd är inte helt lätt om tåget är lite försenat, i alla fall första gången.

Men om tåget är i tid och bussen i tid (eller pendeln) så är det inte särskilt långt från perrongen till hållplatsen.

Kanske kan du pröva med buss + tåg på återresean. :)

Grattis till nya jobbet förresten!

hansi sa...

Oh, meta! :) (Jag har saknat dig.)

Det jag funderade över var mest om hur jag tar mig från hållplatsen jag kliver av på, och därifrån ta mig till där jag ska vara. Att det skulle kunna vara krångligt att ta sig från pendeltåg till buss har inte ens föresvävat mig, men nu börjar jag ju fundera ... ;)

Tack förresten, jag är alldeles glad och sprallig inför att börja nåt nytt (att det sen, i alla fall i teorin, är mitt drömjobb på alla plan gör ju inte saken sämre). :)

Anonym sa...

Från Södertälje Syd är det 3 min promenad till Scania :-)

meta sa...

hansi - ah, du menade så! Det beror väl på var någonstans du ska vara - Södertälje är rätt utspritt så att säga. Liksom Scania (om det är dit du ska).

Testa att pricka in adressen på kartan hos SL:s reseplanerare finns på www.sl.se, välj "Planera resa"). Du kan välja att utgå från Södertälje syd, sen pricka in det. Den talar om för dig hur långt du har att gå och vad närmsta hållplatsen heter.

(Saknar dig också!)