lördag, september 30, 2006

Äh, vad fan ...

Grattis till mig på föllsedan! :D

Jag gillar verkligen att bli äldre, det är coolt. Om inte alltför länge fyller jag 30, och det är fasktiskt nästan hur tufft som helst. Är jag verkligen den enda som längtar eftter det?

torsdag, september 28, 2006

Det är fortfarande bättre att obsessa över sitt hår än att knarka


så jag fortsätter:

Mitt hår växer! Det är nu ungefär lika långt som innan jag fick tottarna gjorda, så snart kan jag faktiskt sätta upp det. :)

Jag ser förvisso fortfarande ut som ett troll, men det får jag ta. Jag är i alla fall på god väg att få riktiga dreads i stället för små tottar som faller isär så fort någon tittar på dem. Nu ska jag bara palla att spara ut håret på sidorna ... just nu ser det enormt ledsamt ut, men om jag slänger i lite färg kan det nog se mindre ledsamt ut i alla fall. Vi får se.

Som jag sagt tidigare så har jag ändrat inställning en smula. Från början ville jag ju ha tunna och tjusiga grejer, men nu sitter jag och håller koll på alla congos och gläds över deras ankomst. Nej, jag vill inte ha som Promoe (jag har så dålig skäggväxt), men tjockare än de jag har vill jag åtminstone ha. Givetvis måste de ju bli tajtare och mindre blanka innan jag kan gå ut och vara stolt över dem, men om ett år eller så ... :)

onsdag, september 27, 2006

Tänk dig

... att du kommer ut från Ica Maxi med en fullastad kasse. Ur kassen sticker en stor klase bananer upp. Utanför affären sitter två män (20-25 någonting) i blåkläder. Den ena knuffar till den andra, nickar mot bananerna och säger "höhö, kolla! Hon kommer att ha kul ikväll, det var en rejäl klase bananer!" Detta säger han i trygg förvissning om att du inte hör, du har ju stora lurar på dig. Om du då glatt svarar: "Jajemen, sju stycken, och varenda en ska jag ha i fittan!", vad tror du då att de svarar?

Jag vet inte vad de skulle svara dig, men mig svarade de inte. De bara stirrade, och såg generade ut. När fan ska folk lära sig?

Det verkar förresten som att det är just där de smarta personerna hänger. För ett tag sen var det ju två fjortisar som satt och skrek "Tror du att du ä SNYGG ellä?" När jag vände mig åt deras håll, och tittade frågande på dem, skrek de bara ännu högre: "TROR DU ATT DU Ä S N Y G G ELLÄ?" Givetvis svarade jag det vi alla lärde oss som barn att svara: "T R O R? Jag VET." och knallade glatt vidare. Tänk att en sån gammal trist kommentar fortfarande funkar. Dagens ungdom alltså, dagens ungdom.

tisdag, september 26, 2006

... men om jag ska gå över på något lite gladare

så kan jag ju meddela att jag numera (eller, det kunde jag förvisso för över en vecka sen) kan backa i slalom med lastbil. Jag har även varit ute och kört på allmän väg, och fastän det bara gick i 40 så var det ganska läskigt. Ja, jag fick rådet att växla upp två gånger från läraren som var med, men på det hela taget tyckte jag att jag skötte mig ganska bra.

Egentligen är jag faktiskt jävligt bra helt enkelt. :)

Var är AFA när en behöver dem?

Ett skäl till att jag inte har skrivit på ett tag är att jag inte haft något att skriva om. Eller, vi kan säga så här: jag har inte haft några roliga saker att skriva om, i alla fall inte så många. I stället skulle all tid ägnas åt att spy galla över skolan, och de idioter som vistas i den.

Men vafan, det är det enda jag har att skriva om, och jag behöver verkligen spy ur mig lite, så here goes:

På skolan där jag går, finns det ett otal tröjor med tryck jag inte pallar med. Det är allt i från svenska flaggor (och det har vi ju gått igenom tidigare: kan en inte komma ihåg var fan en är utan att ha en tröja med flaggan, kanske en ska lugna sig lite med crackrökandet, i alla fall en stund), till "Carolus Rex" och "Karl XII on tour". Idag fick jag höra att det tydligen också går runt nån snubbe med tröjtexten "White Power". Hur fan kan det få vara så? Det är strängeligen förbjudet att ha keps på sig i matsalen, men att gå runt och ... och ... jag blir så jävla arg att jag inte vet vad jag ska skriva. Så, keps: illa; hattröja: finfint. Jamen, då vet vi.

Ibland kan jag faktiskt förstå AFA. Missförstå mig rätt här: jag är inte för våld egentligen, men ibland önskar jag att jag var det.

Ibland blir det fel

Ibland är det skönt att trashtalka folk, liksom bara för att bonda lite. Alltså, inget farligt elakt, utan mest "men gud, SÅG du vad han gjorde?", eller "visst, och så var han tvungen att säga åt henne när hon skulle växla". Det gör att en kan få en relation till en annan person, alltså genom att prata om en tredje (fjärde, femte, sjätte ...). Jag vet att det pågår, och ja, jag gör det själv.

Ibland blir det förstås fel, som idag t ex. Idag fick jag höra från en (vi kallar hen A) i klassen, att den hen kört med (vi kallar hen B) minsann hade kört med en annan (C) igår, "och läraren var tvungen att säga till hen att växla". Problemet var bara att B inte har någon som helst koll på namn. Hen sa att hen hade kört med C, men i själva verket var det mig hen kört med. Det kunde inte A veta, utan hen sa det till mig för att just bonda. När jag då avslöjade att nej, det var inte C hen kört med, utan med mig, då blev det jättejobbigt för A. Så kan det gå om en person har kass koll på namn, och säger fel. Då blire det minsann inte riskfritt att prata om andra. ;)

Och ja, det stämmer alltihopa som B hade sagt: jag var ute på riktig väg för första gången igår, och två ggr sa läraren åt mig att växla upp. Jag tycket inte att det var så farligt, särskilt inte med tanke på att vi på skolområdet ganska sällan behöver växla till annat än trean, och jag därför inte var så jävla haj på högväxlarna. Jag var inte jävligt bra, men jag var inte jävligt dålig heller. Så, jag tar inte åt mig särskilt mycket, jag tycker mest synd om A som blev så generad.

Så kan det gå.

måndag, september 18, 2006

... men en glad sak

är att jag idag lyckades backa i H:et (det är fyra rader koner, med tre koner i varje. Jag är crap på att förklara, så jag kanske får rita upp nåt helt enkelt. Sen.), och inte bara lyckades, jag excellerade. :) Dessutom lyckades jag backa i slalom. Visst, det var inte perfekt, men jag var ganska bra (i alla fall med tanke på att jag inte testat den övningen tidigare).

Jag tror att det kan bli lastbilschaufför av mig.

Ondska

Nu borde jag egentligen skriva något intressant, insiktsfullt och intelligent om valresultatet. Kanske borde jag spekulera i hur det hade gått om vi som röstade på F! hade röstat på vänsterpartiet i stället, eller vems fel det egentligen var att alliansen vann. Men, det är det så många andra osm gör bättre.

Jag nöjer mig med att skrika ut min vrede (men i Västerås kan ingen höra dig skrika), och säga en sak: jag är rädd. Jag är rädd att vi i fyra år framöver kommer att ha en lismande, skenhelig, könsrollskramande, hemmafrusuktande, aborthatande, hbtfientlig kristdemokrat som socialminister. Face it, kd är ondska, ondska i sin renaste form.

torsdag, september 14, 2006

Nämen hörrni

Nu är det faktiskt riktigt bra med mig. Uppenbarligen behövde jag bestämma mig för att strunta i miffona på skolan, och bara koncentrera mig på mig själv. Nu ser jag dem, men jag bryr mig inte. Jag låter de mindre allvarliga sakerna passera, men kastar en föraktfull blick på dem som kläcker dem ur sig. Kort sagt, jag är som alla andra. Nej, jag säger inte att det är BRA att gå runt och le hånfullt åt de mindre intelligenta livsformerna på skolan, men det är mitt sätt att överleva, så låt mig fortsätta. ;)

Idag fick vi köra igen. Jag paxade P, men eftersom han inte grät så tror jag inte att han tog illa vara (vi kör alltså två och två), och vi skulle få köra en STOR bil. Tyvärr var nycklarna borta hur länge som helst. Killen som hade haft den igår svor dyrt och heligt på att han hängt tillbaka den. Efter nästan två timmar upptäckte just den killen att han visst hade nyckeln i fickan, men det var inte för att han inte hängt tillbaka den dagen innan, utan för att han fått den idag. Läraren delade alltså ut fel nyckel, och det märkte han när han kom till sin bil (och den bilens nyckel redan satt i tändningslåset). Vad gör han då? Gör han det en person som tänker en smula gör, d v s lämnar tillbaka nyckeln till den som delat ut den? Inte då, i stället stoppar han den i fickn, och kopplar inte att den nyckeln faktiskt kan vara just den som är borta. Goddammit, ibland blir jag så trött.

I alla fall, vi fick i alla fall tag på nyckeln, och det gick faktiskt inte så jävla dåligt att köra. Jag vet att jag en dag kommer att vara master of the universe på att backa runt hörn, idag får jag dock nöja mig med att inte vara jävligt dålig. Imorgon, då kommer det att gå kanon. :)

Nu svamlar jag på med saker som troligtvis är fullkomligt ointressanta för alla utom för mig själv (och inte ens jag kan uppbåda särskilt mycket entusiasm för det jag nyss skrivit), men det spelar ingen roll.

Jag har förresten en mycket trevlig granne. Han pratar skånska, och lånade ut tvättmedel till mig (jag hade bara en tvättboll, och skulle köra två maskiner samtidigt). Sen visade han mig hur fanken maskinen funkade (nej, den var inte enkel att fatta), och så stod vi och pratade i korridoren en lång stund. Det kändes jävligt roligt att prata med någon som pratar med en inte bara för att han måste (som i skolan).

Idag är jag alltså GLAD, go'vänner. :D

tisdag, september 12, 2006

En helt ny hansi

Ja, jag ska bli en helt ny hansi. Jag ska nicka instämmande i allt folk äger, jag ska sålla bort sådant som kan verka rasistiskt/homofobt/sexistiskt i det folk säger, jag ska bara le. Om jag gör det så kanske jag klarar mig. Om jag gör det så kanske jag till slut slutar bry mig.




Fast nä, jag vill inte sluta bry mig. Jag vill bara ta en paus i mitt engagemang. Tyvärr verkar det som att när en väl har fått på sig glasögonen verkar de sitta kvar.

fredag, september 08, 2006

Jag vet ärligt talat inte om jag orkar det här

Just nu är jag så trött. (Eller ja, just nu sitter jag och gråter Helena Bergström-style, med snoret hängande, och snörvlande som ett helt träskmonster.) Jag borde tamejfan veta bättre än att ge mig in i situationer jag inte klarar av, i alla fall inte när jag är sjuk.

Ja just det, sjuk är jag, det glömde jag säga. Jag har feber på gång, ont i halsen, ont i huvudet och är allmänt väck. När jag känner mig så SKA jag inte ge mig in i något som kan leda till något slags konflikt. Den tuffa ta ingen skit-hanna, blir gråtiga, snörvliga mesjävlahanna.

Jag gör så här, jag börjar från början. Den lärare vi har som huvudlärare är säkert snäll mot barn och djur, det tror jag alldeles säkert. Dock har han ingen som helst hand med människor som kan tänka själva. Att härma folk som bryter när de pratar, det tillhör inte god ton i samhället, och det är tamejfan inte okej som lärare. Att använda ordet "fruntimmer" när en pratar om kvinnor är en annan sak en ska passa sig för. Visst, för honom är det säkert ett helt neutralt ord, men jag tror att kommer han utanför branschen så märker han att det ses som pejorativt, inget annat.

Näväl. Jag tror visst att han är en jävel på köra. Jag tror att han funkar med keps och snus-killar som skränar och går på, och jag tror att om en inte lägger ner nån möda på att ens lyssna på honom kan allt nog gå ganska bra. Tyvärr är jag en sån som lyssnar, i alla fall ibland.

Okej, egentligen är det här en skitsak, det kan jag hålla med om. Idag blev vi uppdelade i två grupper. Den ena gruppen skulle få börja köra, och den andra skulle börja inomhus och göra teoriprov. Så långt allt väl. Förmiddagstiden är längre än eftermiddagstiden, vilket innebär att körtiden även blir längre för den grupp som börjar då. Jag är på skolan för att få köra, inte sitta inne och plugga teori. Dessutom är jag alertare på förmiddagen, så jag skulle hellre köra då.

Så, efter att ha fått köra nu i eftermiddag så samlades vi vid bilarna, och kollade lite på vad en ska göra när en är klar för dagen. Läraren pratade lite om vad vi ska göra nästa vecka, och jag frågar i förbifarten om det kommer att vara så att vi byter tid nästa vecka? Jag frågar det, dels för att jag vill köra lite längre sammanhängande, och för att jag är bättre på förmiddagen än på eftermiddagen, och jag vill testa om det går bättre för mig då än det gjorde idag. Alltså, en helt vanlig fråga. På den får jag svaret "jaha, börjar ni nu och prata om att allt ska vara så rättvist?", lite skämtsamt sagt. Jag svarar, skämtsamt, "ja, vi har väl alla syskon?". En annan person säger "ja, och det skiljer ju faktiskt en timme, och det är orättvist om vi inte byter för då får de köra mycket mer än vi."

DÄR bara smäller det till, och läraren spänner ögonen i MIG och ryter till: "jag vill inte höra nåt jävla tjafs om att det är orättvist. Jag vet vad jag håller på med, och ni kan vara säkra på att ni får köra lika mycket allihopa." Sen går han på så ett tag, medan jag först inte fattar vad fan han håller på med som skäller ut mig, och sen försöker förklara att det bara var en helt vanlig fråga.

Okej, här hade det kunnat sluta om jag inte var en så förbannat mesig, men samtidigt rättviselängtande person. Jag cyklade tillbaka hit till mitt rum, och här snöt jag mig, och sen ringde jag till honom för att säga åt honom att han behandlat mig som bajs, och att han skulle sluta upp med det. Att skälla ut någon för att hon ställt en vanlig fråga är inte sunt. Att dessutom ta ut alla sina aggressioner på EN elev, som dessutom inte ens var den som VAR gnällig?

Vad händer då? Jo, febriga, trötta, nedslagna hanna börjar snörvla i telefon. Hur fan ska jag kunna säga åt nån som är 35 år äldre än jag att han har fel, och att han har betett sig som ett regelrätt as när jag knappt får fram ett ord? Det säger sig ju självt att det funkar inte. Så, i stället för att få nåt slags upprättelse, eller i alla fall nåt slags ursäkt, så får jag mig ytterligare en utskällning, även om det var klart mycket mildare. Jag skulle ha klart för mig att de orkar inte med nåt jävla tjat om att det ska vara rättvist, för han har minsann jobbat med det här så länge så han vet precis hur det går till. Varje gång är det samma sak, det är alltid nån som börjar tjafsa och tjata, och det är så tröttsamt.

Här och var försöker jag att flika in att skälet till att jag FRÅGADE, inte tjatade, frågade, var att jag dels gillar att göra saker på förmiddagen, och dels bara var nyfiken på hur det skulle se ut nästa vecka eftersom vi inte har fått våra scheman. Dessutom försökte jag få fram att det kanske t o m kan vara fel att ta ut allt över en elev, bara för att det alltid är nån som tjatar? Det var som att prata med en kontorstol. Så, samtalet slutade med att jag snörvlande försökte förklara för honom att han minsann var tvungen att tänka efter hur han uttrycker sig, och om en sak är riktad till hela klassen så ska han titta på hela klassen i stället för på en enda elev. "Jag tycker att det är svårt att titta på hela klassen, så jag tittar oftast på en enda elev, men det är ju klart att alla fattar att alla ska ta åt sig." Jo, tjena.

Fick jag fram det jag ville säga? Nej. Tvärtom nästan. Fick han mig att framstå som en bölande hysterisk kärring? Jajemen!

Note to self: ALDRIG ALDRIG ALDRIG ifrågasätta en könsrollsman när du inte är på topp (och definitivt aldrig när du inte mår bra alls). Eller vi säger så här: ifrågasätt inte ett smack under hela utbildningen, ställ inga frågor som kan uppfattas som tjat (d v s: ställ inga frågor alls, utom kanske hur en färdskrivare fungerar), och bry dig inte ett smack om att folk bli illa behandlade. Gör du så, så kommer du att klara dig igenom utbildningen med hälsan i behåll (sen att du har tagit allt du tror på och spottat på det, stampat på det samt spolat ner det i toan har ingen som helst betydelse. Ingen alls.).

Nu ska jag äta nåt och hoppas att jag blir lite piggare så att jag orkar släpa mig ut till bussen och ta mig hem.

torsdag, september 07, 2006

Fast en glad grej är ju

att jag får lån från CSN. :)

Fy fan

Fy fan fy fan fy fan fy fan fy fan fy fan fy fan

Jag vet inte var jag ska börja. Jag vet inte om jag ska gråta eller bli hysterisk. Jag vet inte om jag pallar.

"Ja, lärarna hade porrbilder uppe i sina skåp. Men då gjorde jag bara så att jag satte upp en bild av en naken karl i stället. Hehe."

"Jamen, män och kvinnor ÄÄÄÄR ju gjorda för olika saker. Vi är ju liksom bra på olika saker, för det ska VARA så. Källa? Ja, jag såg en brittisk dokumentär om det på tv för ett tag sen."

"Du, du vill nog inte prata med mig om det där" som svar på att en visst kan reagera på att en "grupp" diskrimineras och behandlas illa, och exemplet jag tog upp var invandrare och rasism.

"Karl XII on tour", text på huvtröja på en elev på skolan.

Lägg även till allt prat om "fruntimmer", alla jävla sverigeflaggor (vilken jävel har missat att vi befinner oss i Sverige? Är de så jävla dumma att de måste ha en flagga för att fatta var de är så borde de tamejfan inte befinna sig hemifrån alls), alla sydstatsflaggor (vad fan är grejen med den? Jag skulle förstå det om de var Texasbor allihopa, som tyckte att svarta inte ska ha rösträtt*, kvinnor ska vara hemma vid spisen och alla - och med alla menar vi så klart vita män - ska ha rätt att skjuta vilt omkring sig. Nu är de inte Texasbor, utan inavlade västeråsare.) och annat skräp en råkar ut för så är det banne mig ett helt jävla under att jag inte har fått en massiv hjärnblödning. Men som sagt, skygglappar på, och på med peltorkåporna så ska jag väl klara mig. Kanske.

För övrigt fick jag idag lära mig att "de är roliga grabbar de där irakierna". Imorgon förväntar jag mig att få höra att kvinnor (förlåt, FRUNTIMMER ska det ju vara) kör som höns, att svarta har rytmen i blodet och alla romer stjäl. Kanske kan en hoppas på ett riktigt smaskigt bögskämt också månntro?

Jag blir så trött.


Fy fan fy fan fy fan fy fan fy fan fy fan fy fan. Fy fan.



*... och med det menar jag givetvis "hängas i närmaste träd" och inget annat. Så klart.

onsdag, september 06, 2006

Andra och tredje dagen

Visste ni att det krävs speciella personer för att köra skogstransporter? Joda, det krävs folk som är lite ensamvargar, och som kan laga en hydraulslang som har pajat mitt på skogen. Tankbilar? De får bara folk med minst fem års erfarenhet köra (även om det finns en kille - men han var i stort sett född bakom ratten verkade det som - som kom in på tre år. Men då kände han nån som kände nån som kunde fixa det.), de släpper inte ut nybörjare på det inte. Hur jag vet detta? Jo, jag har hört det kanske femtio gånger de senaste dagarna. Tröttsamt? En smula.

Igår var det nåt slags chef från Schenker på skolan och pratade. Jag vet inte var jag ska börja. Han hade ingen koll på hur han skulle få fram bilderna i sin presentation, så efter en stund var det en vaktmästare(?) som förbarmade sig över honom. Hans mikrofonteknik var så illa att det kunde fått en starkare person än jag att börja gråta. Alla som någonsin har haft en mick i närheten brukar veta att nej, det är inte så bra att harkla sig i micken. Nej, det är inte ens bra att harkla sig nån gång per mening ifall en har en mick. Att dessutom låta micken snörvla runt i mustaschen, ja, det borde det finnas något straff på.

Vidare så var han så tråååååkig. Han pratade siffror hit och dit, visade staplar på allt allt allt. Han pratade om transporter: "allt vi har, är transporterat. Den där tröjan du har, den är ju inte från Sverige, eller hur? Nä, den är väl från ... höhöhö Tjottahejti. Höhö.", och om den sneda könsfördelningen: "jag förstår inte varför det är så få kvinnor i branschen" och efter en stund "med de här nya, moderna långtradarna så kan ju även fruntimmer köra". Och DÄR fanns kanske ett av skälen till den sneda könsfördelningen. För handen på hjärtat, inte fanken kör du väl med kuken?

Idag ... vad hände idag? Jo, vi fick göra teoriprov. Jösses jävlar vad kass jag var! Nej, jag blev inte godkänd. Jag fick 61 av 70, vilket är så pinsamt att jag inte borde skriva ut det. Jag kan inte ens skylla på att det var länge sen jag gjorde det senast. Imorgon ska vi få känna lite på bilarna, och jag är redan nervös. Jag tror att det kommer att gå bra, men vad fan, finns det nåt att oroa sig över så gör jag det. Imorgon ska det även tas beslut på om jag kommer att få låna pengar av CSN för den här utbildningen. Jag hoppas att de är på bra humör. Jag lyckades få de tre jag pratade med att gå från ganska uttråkade/sura/irriterade till att bli trevliga och glada. Jag vet dock inte om det var mina people skills, eller om de helt enkelt var glada att bli av med mig. Den sista jag pratade med skulle i alla fall vara med och besluta imorgon, och jag förklarade hur det kom sig att jag inte tagit mina poäng tidigare. "Ja, jag kan ju inte lova något hundraprocentigt, men jag tror absolut inte att du behöver oroa dig!" sa hon som svar. Så, det gäller att hon har nåt att säga till om. :)

Mensvärk+huvudvärk=tidigt i säng

måndag, september 04, 2006

Första dagen

Första dagen. Jag knallar in på skolan, och vad är det första jag ser? En snubbe med storsnusen Sivert, och en tröja med en svensk flagga. Nästa då? Sönderblekt brud med svensk flagga. Snubbe med sydstatsflagga. Snubbe med texten ”Sverige” på jackan. Oh shit, jag har hamnat i redneck country, snart kommer väl nån och ska utmana mig på banjoduell också?

Väl inne i klassrummet märker jag att jag har hamnat bland folk som inte ser ut som resten av skolan. Det är killar med kritvita gympadojor och superstajlad frisyr, killar med vanliga jeans (alltså, de är inte fläckiga av snus/olja/damm/allt på samma gång), och en och annan tjej (två närmare bestämt). Alltså, om jag bara kommer ihåg att blunda och hålla för öronen så snart vi lämnat klassrummet så kommer jag nog att klara mig utan att få en hjärnblödning.

Den ena tjejen pratar rätt mycket med mig. Det är trevligt att ha nån att prata med, även om vi kanske inte har jävligt mycket gemensamt. Dock tror jag, att om jag ska fortsätta prata med henne så måste hon lära sig att jag faktiskt inte tycker att jag är sämre bara för att jag har fitta. Faktiskt. Jag tycker inte att hon är sämre heller, och jag tycker inte att hon borde känna så. Hon frågar om vi skulle behöva byta däck. När läraren mumlar nåt om att det ska inte behövas, kör hon in armbågen i sidan på mig, och säger lite sött konspiratoriskt: ”Så bra, då slipper vi fruntimmer det!” Ja, för alla vet att däck, det byter en med kuken.


Förresten, ser jag verkligen ut som någon som vill bli kallad fruntimmer? Jag hoppas verkligen inte det.