torsdag, augusti 31, 2006

Det vackraste

Jag har blivit så förälskad i två låtar att jag inte kan få nog, så jag kan lika gärna tipsa om dem här: den första är Antony and the Johnsons "Hope There's Someone"; den andra är Snow Patrols "Run". Båda låtarna är så fantastiskt vackra att de klistrar sig fast vid hjärtat på en, och vägrar släppa taget.


onsdag, augusti 30, 2006

Jomen jädrans, det har jag ju glömt att berätta

Idag gick jag ur SAP. Jag har funderat på det ett tag, men Jens Orbacks senaste utspel övertygade mig. Det finns inte en chans att jag är med i ett parti som försöker locka främlingsfientliga röster.

Bla bla bla

Vad annars som händer i mitt lilla liv? Tja, jag sitter som på nålar och väntar på besked från CSN. Jag har råkat göra det där som jag svurit på att aldrig mer göra: stenhårt tro på att allt ordnar sig. Jag, som brukar tro att allt ska gå åt helvete fram till motsatsen bevisats (och inte ens då brukar jag tro på det) har lallat runt och tänkt att det givetvis kommer att ordna sig, varför skulle inte jag få pengar från CSN för? Och visst, det rör sig om andra pengar än för universitetsstudier, och visst, de brukar inte blanda in eventuella otagna poäng (just för att det rör sig om andra pengar), men samtidigt: de sa även att det ibland spelar roll, och att jag för säkerhets skull skulle skriva ett brev och bifoga till min ansökan. Så, jag gjorde det.

Nu vete sjutton om det verkligen var ett smart brev jag skrev. Jag tänkte såhär: "det ska vara ett personligt brev om varför jag borde få pengar trots att jag fuckat upp saker. Alltså borde det vara just personligt." Men som sagt, jag vet inte om det var ett smart drag. Jag skrev precis rätt upp och ner hur det var, och varför jag borde få låna pengar till det här. Men vafan, jag kanske borde ha skrivit ett formellt och fint brev?

I alla fall, jag sitter som sagt som på nålar och väntar på besked. Eftersom jag är så rädd att inte få pengar så väntade jag in i det sista med att söka (nej, jag vet att det inte var smart. Ja, jag vet att det var kanske det absolut mest blåsta jävla skitdummaste jag kunnat göra, men nu gjorde jag så.). Det skulle ta tre veckor "men om du tycker att det går för långsamt kan du ju ringa och kolla hur det går?". Idag var det precis tre veckor sen de fick in min ansökan, och när jag ringde idag fick jag prata med en mycket stressad person som inte kunde svara på när beslutet skulle komma. Nej, hen kunde inte säga om jag skulle bereda mig på en vecka, på två veckor, kanske på tre? Så, jag vet inte ens när jag kommer att få beskedet.
Hej fuckup, eftersom du är så förbannat dum att du inte bara slösar bort en massa tid på att inte ta dina satans poäng, utan även tror att du kommer att få låna mer, men till en jävla chaffisutbildning (alla vet ju att kvinnor kör bara snäppet bättre än höns, och höns har inte ens opposable thumbs, så det är ju ingen match. Så, vafan ska du sno nån killes plats för?) så kommer vi se till att du skickas till de sibiriska saltgruvorna på studs (och eftersom du är så otroligt dum att bara det är straffbart så utdöms straffet retroaktivt. Hur vi ska kunna skicka dig till saltgruvorna retroaktivt? You don't want to know.) Vänligen, Carola på CSN

P.S. Vi tar dina tummar också, bara så att du vet. Dumjävel. D.S.


Nåt sånt kanske?

Men nej, alla jag någonsin har pratat med på CSN har varit trevliga. Ja, det är sant. Ja, jag har ringt även på den tiden det var timmars kö, och de var alltid trevliga. Jag kan faktiskt inte klaga, dte är mitt eget fel att jag är i den situation jag är i nu. Jag kan bara hoppas att det är välvilligt inställda individer som läser och bedömer min ansökan.

Jag saknar våra luncher

Nu bara slog det mig: jag saknar förra terminens sushiluncher hur mycket som helst. Jag skulle gärna se att de blev av i alla fall typ ... en gång varannan månad? Bara så att jag får mitt behov av vettigt sällskap stillat. Lisa, Simone och Carilion: jag saknar er!


tisdag, augusti 29, 2006

Men göööör inte så mot mig!

Det är en skakad hansi som skriver just nu. Varför? Jo, uppkopplingen var ingen uppkoppling, utan snarare avkoppling (okoppling?). Jag har inte haft tillgång till inntörrnätt sen ... ja, vad blir det? Söndag kväll. Isch, jag gillar det inte alls. Jag får för mig att jag missar allt som försiggår. För några timmar sen fixades det i alla fall, så nu kan jag vara mig själv igen.

I går var jag på första seminariet på kursen "Från dockhem till jämställdhet?" (littaturlista finns där om nån är intresserad), och den verkar kanonbra faktiskt. Min vana trogen var jag toknervös innan jag kom dit, men det hade jag inte mycket för. Det verkar vara idel trevliga personer i gruppen, så jag misstänker att jag kommer att trivas. :) Jag kommer inte att kunna gå på alla seminarier (jag vet ju inte alls hur mitt schema kommer se ut i övrigt), men jag är ju inte där för poängen. Det känns rätt skönt.

Gudars, jag funderar fortfarande på om jag ska ta bort inlägget (det jag funderat på att ta bort sen innan jag skrev det). Jag låter det vara kvar. Tror jag.

lördag, augusti 26, 2006

Nu loggade jag in

bara för att ta bort inlägget från igår. Fast vad fanken, jag låter det stå kvar. Jag får sluta att vara så feg, och börja vara lite morsk i stället (för övrigt älskar jag ordet "morsk", så kanske kanske kanske skrev jag det inlägget för att jag skulle kunna skriva att jag skulle "vara lite morsk". Vem vet?). Jag är en fegpotta helt enkelt.

Skälet till att jag låter det vara kvar är att jag faktiskt använder ordet "fitta" i dagligt tal (okej, kanske inte när jag pratar med CSN, de har ju trots allt inget med den att göra), så värför skulle jag inte kunna skriva det? Nu var ordet förstås i ett sammanhang det aldrig är i när jag pratar om det, så det är väl därför jag tycker att det känns lite knepigt. Men, jag låter det vara kvar. Alltid retar det väl någon?

Ja jävlar

jag funderar på om jag ska ta bort det senaste inlägget (alltså det innan det här). Vi får se.

Känsliga läsare varnas. Eller snarare, kan du inte med könsord i text bör du inte läsa det här.

Jag får nåt slags tics ibland, och vill liksom ... jag vet inte, få folk att reagera eller nåt. Jag får ibland för mig att jag ska välta de slickade grabbarna utanför JC genom att lyfta på armen och låta blomkålen liksom ... ja, typ välta dem. Barnsligt, jag vet.

Lite samma sak gäller det här med sökord. Nu är det ju troligtvis så att jag inte dyker upp på google så värst ofta, om en inte googlar typ "är medborgarskolan satan?" (och svaret på den frågan är givetvis ett rungande "jajamensan, fattas bara!"), eller kanske "jag minns mitt åttiotal", alltså väldigt specifika saker.

Vad var det jag ville komma fram till? Jo, det vore kul att skriva in saker som sen kan användas som sökord, bara för att lura in folk här. Inte för att det är så snällt, eller ens särskilt produktivt (men vem har sagt att en måste vara produktiv hela dagarna?). Däremot vore det kanske kul, jag vet inte. Jag menar, skriver jag typ "rakad villig fitta" så är det ju ganska lustigt om den som söker på just "rakad villig fitta" hamnar här, hos bruttan med sjuttiotalsfrisyr (beware, it's a jungle down there! :P). Sånt tänker jag på ibland, och så skrattar jag lite. Nu misstänker jag ju förstås att min blogg inte skulle dyka upp så högt om nån sökte på "rakad villig fitta" (nu gör jag det bara på jävelskap), men ändå. Vad finns det mer för sökord det vore roligt om folk snubblade in på?

Äh, nu ska jag sova. Jag får fundera mer på sånt en annan dag, typ imorgon. Då kanske jag t o m tar bort det här, det visar sig. Jag vill ju inte skämma ut mig och min familj heller?




Hehe. (Och här höll jag på att skriva det igen.)


(Och nej, jag tror egentligen inte att det funkar. Men visst vore det kul om det gjorde det? :D)

Visst är det lite lustigt

att någon har googlat på "vaxa bort könshåret" och hamnat här? Jag tycker i alla fall att det är kul. Det kan ju ha att göra med att jag är ganska trött och fnissar åt det mesta, men det måste inte ha det.

onsdag, augusti 23, 2006

hansi läser blogg

Ni vet hur det är, en bara fastnar i något och kan inte slita sig innan det är klart? Så har jag varit idag. För några veckor sen snubblade jag över en blogg som verkade intressant. Just då orkade jag inte läsa, så jag bokmärkte (vad heter det?) den så länge, för att återkomma när jag hade mer lust. Den lusten infann sig idag, så jag har suttit och läst många många inlägg på "brudens blogg om brudar". Jag funderade på om jag skulle börja från början, men riktigt så ambitiös är jag inte (men nån dag när det regnar ska jag läsa den från start, det lovar jag). I alla fall, den var grymt bra, och väl värd att läsa. Läs den! :)

Har jag sagt att jag älskar live bookmarks? Det gör jag i alla fall, jag behöver inte komma ihåg något längre, förutom kanske att kolla om det har hänt något sen sist. Love it!




Jisses. Det framgår med större och större tydlighet hur jävla lat jag egentligen är. Too bad.


tisdag, augusti 22, 2006

Gooood morgon, sära passasjerare

... vi anländer strax till Helsingforrrs.

I söndags kom jag hit till Västerås, närmare bestämt Signalisten. Ja, jag vet. Jag borde ha kollat på bilderna innan jag ens funderade på att flytta hit. Om jag hade gjort det så hade jag sett att jag, genom att bo där, riskerade att en vacker morgon vakna upp i Finland. Tyvärr kollade jag inte alls på bilderna, jag bara alltför glad över att ha fått bostad, och därför fick jag en chock när jag öppnade dörren till rummet. Nä förresten, jag höll på att smälla av redan ute i korridoren faktiskt. Jag hade inte förväntat mig att jag skulle bo på en Finlandsfärja. :/

Flera timmar efter att jag kommit hit var jag gråtfärdig, och hade en stor klump i magen. Det enda jag ville var att byta bostad, och det fortare än kvickt. Nu har jag varit här i ett par dagar, och jag börjar vänja mig. Min utsikt består av Lupus Foder AB och E18. Det luktar gödsel ibland (igår var det hela dagen), och kvällstid kommer det ett och annat flygplan. På det hela taget är det ändå ganska lugnt.

Jag har c a 6 km till Mälardalens högskola, och typ 2 till Edströmska. Om jag cyklar lite långsamt med en stooor kasse så tar det fem minuter från Ikea (jag bor alldeles vid den lilla rondellen, följ bara pilen mot flygplatsen) och Ica Maxi. Från centrum (jvgstn) hit tar det c a 20 min, med några stopp för att kolla kartan (jag räknar med att få ner tiden med fem minuter nu när jag slipper kartan). Jag ska alltså inte klaga alls. Förutom på heltäckningsmattan och hotellmöblerna (de syns med all önskvärd tydlighet om en går in på Signalistlänken ovanför, och trycker på "mer bilder". Tyvärr gjorde jag som sagt inte det innan.).

Jo, en sak till: igår köpte jag ett 20-resors busskort så att jag kan ta mig hem lite lätt och smidigt. Enkel resa utan kort kostar 90 pix. Vad kortet kostade? 600! Jag kommer alltså åka för en tredjedel av priset. Det gillar jag. Dessutom går bussen vid Hälla köpcentrum (där Ikea ligger), så det är inte långt till bussen alls.

Kort sagt, det mesta är rätt strålande, trots heltäckningsmatta.

Det blev fredag

Ja, det blev fredag till slut (även om jag började misströsta där ett tag), och den blev exakt så bra som jag hade tänkt mig. Med en vän som Lisa kan inget gå fel! :)

torsdag, augusti 17, 2006

Osäkra källor ger vid handen

att det är fredag imorgon. Det tror jag när jag ser det.

Är Medborgarskolan Satan?

Räknas kurskatalogen från Medborgarskolan som satanistpropaganda? Om den gör det, så blir jag inte sur. Om den däremot inte gör det, så blir jag faktiskt rätt irriterad.

Skälet till att jag undrar, är för att ovan nämnda kurskatalog kom neddimpande i brevlådan idag, och det trots skylten på dörren. På den står det
Ingen reklam tack
- men gärna satanistpropaganda
Jag räknar kurskataloger som ett slags reklam (även om det säkerligen finns de som tycker att det snarare är samhällsinformation. Dock ser jag inte att jag har skrivit "[...] men gärna samhällsinformation och satanistpropaganda".), och vill jag ha katalogen så beställer jag den själv.

Inte nog med att mitt hår börjar bli grått,

det börjar trilla av också! Fredag, kommer det snart eller?

Jag minns mitt åttiotal

Idag hängde jag på YouTube, och fick för mig att kolla gamla åttiotalsgrejer. Visst, jag kollade så klart på Den Harrow, Eddy Huntington och Fancy (ja, jag sökte på "italo disco", än sen då? :P), men nej, det som fångade min uppmärksamhet var inte någon av dem. Behöver jag säga att det är Sabrina som var dagens stjärna? Särskilt den här videosnutten var till stor glädje för mig.

Det finns mycket där som får en fångad. Kombinationen av de små kläderna och den fantastiska dansen skulle vara nog, det erkänner jag. Har du kollat på videon jag länkar till? Gör det en gång till vetja, och lägg nu särskilt märke till keyboardisten. Hans rörelsemönster är u n d e r b a r t. Titta på honom! Behöver vi nu undra var Günther fått sin inspiration, i alla fall utseendemässigt? Nej, jag trodde inte det.

För övrigt var jag tvungen att kolla ett par gånger på videon till "Voyage voyage" med Desireless. Dels är det en bra låt (nope, jag har inte den blekaste aning om vad den handlar om), och dela är det en skum video. Dock är inte det de enda skälen. Jag måste erkänna att jag kollat ett par gånger extra mest för att hon som sjunger är så förbannat het. Jag kan inte sätta fingret riktigt på vad det är, men jag misstänker att det är typ ... allt. Jag gillar kombinationen av kläder (nej, jag vill inte ha det själv, men det passar i åttiotalet), och jag gillar frisyren, även om den kunde ha varit rakare i stället för att ha stått ut så åt sidorna. Mest är hon ruskigt snygg.

tisdag, augusti 15, 2006

Jag är inte blivande pilot

Inte heller är jag blivande flygtekniker. Betyder det att jag inte får skriva kontrakt och få nycklar?

Spänningen stiger.

Men kom igeeeeeeeeeen då!

Kan det inte bli fredag snart? Jag har väntat typ hur länge som helst. Om det inte blir fredag inom den närmaste veckan ska jag banne mig stämma Göran Persson.

måndag, augusti 14, 2006

För övrigt

så jinxade jag allt genom att säga att jag trivdes med mitt hår. Bara för att jag var så nöjd så har det sedan dess sett ut som [insert det fulaste en kan komma på]. Det är synd.





Aaaaaaaaaaaaaaaaah, nattfjäril!

Nedräkning

Jag verkar ha kommit in i en sån där jobbig sömnlös period igen. Visst, blir det riktigt jävligt finns hjälp att tillgå, men eftersom det fortfarande inte är någon panik låter jag den hjälpen vara.

I alla fall, nu när jag inte kan sova ligger jag och funderar på en massa grejer. Hur ska jag lära mig hitta i Västerås t ex? Jag menar, jag cyklar ju vilse i Uppsala? Okej, det är kanske inte riktigt sant, men nästan. Tänk om jag inte hittar någon som vill leka med mig? Tänk om skolan är värdo och rummet så sunkigt att en får utslag bara av att tänka på det? Tänk om jag inte kan köra alls, och blir utkickad? Tänk om allt går kanonbra och jag kommer trivas som fisken i vattnet? Orosmomenten är som synes oändliga.

Förutom att tänka på såna saker så räknar jag ner tyst för mig själv. Jag har flera saker, men av olika dignitet, att räkna ner till. Skolstart t ex, det är den 4 september, och det är ju ... rätt många dagar tills dess. Min födelsedag är också värd att räknas ned till, och den är det ännu fler dagar till. Till 30 september är det jättemånga dagar, men inte så många som till jul. Inte för att jag räknar ner till jul (jag gillar ju inte ens julen), men bara för att ha som jämförelse liksom. I alla fall, det är långt tills dess. Det var två saker att räkna ned till, men inte den viktigaste punkten att se fram emot inte. Nope serru, det viktigaste just nu (roligaste åtminstone) är att räkna ned dagarna fram till på fredag. Vad som händer på fredag? Lunch med Lisa så klart! Den är inbokad sen länge, och jag börjar nästan bli gråhårig av väntan. Stackars stackars hansi.

lördag, augusti 12, 2006

Jag ser ut som den jag är (i alla fall bitvis)

men den jag är, är ganska bra, så jag låter det vara så.

"Hanna, du som är flata/vegetarian/socialist/feminist/what not, vad tycker du om yada yada/bla bla/det och det/vad som helst?" Jag har funderat på om jag ska rätta folk, men det är jobbigt i längden. Tro vad ni vill! Jag menar, det ovanstående är på intet sätt saker som är främmande eller alls negativa för mig, så bring it on! :)

Har jag berättat att jag gillar mitt hår nu?

Det gör jag i alla fall. Jag tycker att det tar sig alldeles utmärkt, fastän det fortfarande inte är dreads ännu. Å andra sidan, jag har ju inte haft tottarna så himla länge. Jag har i alla fall fått några congos. :)

För övrigt har jag ändrat mig en smula om hur jag vill ha mitt hår. Tidigare ville jag ha ganska smala, likadana dreads. Nu har jag mer och mer försökt fösa ihop tottarna så att jag får färre med tjockare. Nu tycker jag dessutom att det är charmigt med knutar och loops. Jag misstänker att om jag bara ger tottarna ett år eller två, så kan de bli hur grymma som helst. Jag hoppas bara att jag kommer att ha tålamod till det ...




Jag är så jävla fixerad vid mitt hår, det är inte klokt. Oh well, det är väl bättre än att knarka antar jag. Nu har väl det aldrig funnits som alternativ i och för sig, men ändå.

torsdag, augusti 10, 2006

Feeling Good

Innan jag började skriva, så kollade jag runt på Youtube. Det finns en tv8reklam som går på tv, där de spelar en så enormt bra låt. Jag har inte kunnat placera den, men efter att ha googlat en textsnutt fick jag fram att det var "Feeling Good" med Michael Bublé, och kollade upp videon. Visst, han är rätt snygg, och han sjunger bra, och det är rätt låt, men var det verkligen den inspelningen jag var ute efter? Nope, jag fick leta vidare på Youtube. Så, vad hittade jag då? Jo, Muse har tydligen gjort en inspelning av samma låt. Såklart att jag visste att det inte var den versionen jag var ute efter, men bra som sjutton var den allt. Jag letade vidare, och där var den: det var ju Nina Simone! Hur hade jag kunnat undgå att höra det?

Nu är ju bara frågan: vilken av versionerna är egentligen bäst:

Feeling good - Michael Bublé,

Feeling Good - Muse

eller

Feeling Good - Nina Simone?

You tell me.

... and I'm feeling good

Ja jäklar, ibland är livet verkligen värt att levas. :) Igår hade jag verkligen en kanonbra dag. Tänka sig, jag hängde hela kvällen (samt en stor del av eftermiddagen), men en (uttalad) ickefeminist, och jag skulle kunna göra om det på studs om det vore så. Så trevligt har jag inte haft på länge. :)

Jag umgås helst med folk som har tagit ställning i frågor, t o m när de har tagit en helt annan ställning än jag. M a o, jag umgås helst med folk som har tänkt efter vad de egentligen tycker. (Nä, det innebär på intet vis att jag hellre umgås med NSF:are [den läskiga typen, vi snackar inte nykteristscouter] än med folk som bara inte vet hur de ska rösta. Jag kräver ju faktiskt en viss intelligensnivå också.)

Idag bara fortsatte flytet. Jag har fått bostad i Västerås! Jag kommer att bo på ... var det Signalisten det hette? Äh, det spelar ingen roll, huvudsaken är att jag kommer att slippa pendla, och i stället kunna koncentrera mig på det som är viktigt. Nämnde jag att bredband ingår i hyran? ;)


onsdag, augusti 09, 2006

Sju sorters apa!

Om jag tröttnar? Nope, nu har jag lyssnat på Sju sorters apa många många gånger, men det är fortfarande lika kul. Tror du mig inte? Lyssna själv! :)

tisdag, augusti 08, 2006

Rackarns

Här tror jag att jag fått riktiga kommentarer, men det visade sig bara vara skräp, så nu har jag slagit på word verification.

Snart är det "Boners". Höhö.

Alltså, jag måste verkligen skärpa mig. En stor del av min humor (nä, humor är inte rätt att kalla det, vi kallar det "det jag skrattar åt") fastnade nån gång i mellanstadiet. Jag kan alltså fnissa för mig själv åt att "Bones" kan bli "Boners", att någon tar "sexbussen", samt att ordet "infart" låter jätteroligt om en säger det "på engelska". Förstår ni?

Jag måste alltså skärpa mig och visa att jag snart är 27 år(snart är det 30 september, och då jäklar!) och vuxen. Starting from ... now så ska jag sluta med de här dumheterna.




Om jag kan.

Jag har glömt att meddela:

Andy (a k a Fladderöra) har nu ett nytt hem. Det verkade hur bra som helst, så jag är inte det minsta orolig. Jag vaknar förstås fortfarande med ett ryck och tänker "darn, nu är han nog jättekissnödig", men det tar inte så lång tid att komma på att det inte är mitt problem längre. :)